Detta är allstå världens godaste o enklaste matträtt att göra o äta! En sån där go söndagsmiddagssmak :-)
Man går o handlar benfria kotletter.... Man lägger dom i en ganska stor gratängform.... Sen blandar man 5 dl Creme fraiche (ej lätt), 3 dl vispgrädde, 1 dl soja o 1 tsk sambal oelek.... De häller man över köttet.... In i ugnen på 175 grader i 1,5 timme...
De kommer att bli jättesvart men de är ingen fara på taket... De ska bli så...
Efter 1,5 timme tar man ut allt ur ugnen o tar ur köttet o lägger de i en serveringsform... Sen får man vispa ihop såsen igen så den blir fin o blank... Sen är de klart att hälla över köttet!!! Jag stekte kantareller o la överst oxå...
Servera ihop mä kokt potatis o grönsaker o gelé... Mumma, mumma, mumma!!!!
7 kommentarer:
Jahaja, och jag som trodde att jag var mätt! Nu sitter jag ju här och dreglar...;)
Hoppas att du mår bra!
KRAM
Men hur himla gott låter inte det då?!! Lagom svårt för mig oxå :) Perfekt!
Hoppas ni mår bra hela lilla familjen!
Kram kram.
Åh du gör så go mat (tror ja:P ) blir ju alldeles mätt av att kolla på fina bilder:)
Kram
Låter supergott!
Kram
Den såsen e inte å leka me, fick samma recept av syrran för ett tag sen.
Gissa vad som står i ugnen just nu?! Är sååå hungrig så magen skriiiiker, men den som väntar på nåt gott...
Ha en mys-pys-kväll!
Kram Sofia
Maggan och Ronnie fick va försökskaniner när jag provade det receptet, Maggan slickade upp den sista såsen från tallriken... Det tar jag som ett bra betyg! :)
Skicka en kommentar